De Biesbosch – Hellevoetsluis.

Wat een mooie tocht.

Estafette Biesbosch Hellevoetsluis (21)Vrijdag 4.00 uur de wekker wel wat aan de vroege kant snel de gordijnen open hoe is het weer gelukkig droog. Koffie gezet ontbijt Estafette Biesbosch Hellevoetsluis (36)gemaakt, sportdrank gemaakt, tassen controleren en ja hoor we zijn klaar voor de tocht. Om 5.00 was Raymond en Rick hier dus op weg naar het museum in de Biesbosch. Gelukkig geen file op de A27 dus rond 5.40 uur waren we op plaats van bestemming. Binnen stond alles al klaar koffie, thee en de eerste interviews gingen van start. Rond 6.15 uur was het tijd voor Richard en Edith om de boel met de zwemmers te bespreken en de startvolgorde te gaan bepalen. Ook werd er gekeken hoe lang de
zwemmers zouden zwemmen maar onder de zwemmers werd besloten dat ze allemaal voor een uur gingen. Daarna werden alle spullen aan boord gebracht en dat was wel heel luxe. Desiree heeft het kanaal gedaan met een heel klein bootje maar nu ging er een Estafette Biesbosch Hellevoetsluis (246)rondvaartboot mee De Zilvermeeuw met catering. Het heeft dan ook niemand aan iets ontbroken heel de dag wat zijn ze allemaal goed verzorgt. De volgorde werd Maarten van der Weijden ( Olympische Kampioen 2008) gevolgd door Lisanne Andeweg, Fergil Hesterman, Dario van Hulst, Amy van Lier, Erno Vriens, Desiree Emmen, Wietste Beerens, Irene van der Laan, Janina Beckers, Rick Embregts en Ferry Weertman ( Olympische Kampioen 2016). Om 7.30 uur was het dan zover en sprong Maarten vanaf de kant in hetEstafette Biesbosch Hellevoetsluis (175) water. Wij hebben ze uitgezwaaid en ik ben toen de route met de auto gaan rijden. Af en toe gestopt om wat foto’s te maken vanaf de kant dat geeft toch weer een ander beeld. De weg die ze af gingen leggen was vanuit de Biesbosch over het Hollands diep en het Haringsvliet langs het natuureiland Tiengemeten naar Hellevoetsluis. Desiree zwom als 7de en dat was rond de klok van 13.00 uur. Desiree zwom het Hollands diep uit onder de Haringvlietbrug door richting Tiengemeten. Het was geweldig zei Desiree achteraf en Estafette Biesbosch Hellevoetsluis (251)vooral het stuk bij de brug dat doe je nooit meer. Even keek ze wel raar op onder het zwemmen toen er ineens een tweede boot bij kwam van de reddingsbrigade en daar zat ik op. De zwemmers op de grote boot hadden mij aan de kant zien staan en hadden dit gemeld dat iedereen moest zwaaien. De kapitein heeft toen weer met de reddingsbrigade geregeld dat ze mij even op kwamen halen om Desiree van dichtbij te zien. Ik had het niet echt heel koud zei Desiree maar toen dacht ik even ben ik er nog wel bij ik zie mijn moeder. Het was in een woord geweldig maar ook voor Desiree kwam er na een uur en 5km verder een einde en Desiree werd afgelost door de Wietste.
Na Rick de op een na laatste zwemmer werd alles een uur stil gelegd want de zwemmersEstafette Biesbosch Hellevoetsluis (277) hadden zo hard gezwommen dat ze voor lagen op schema en ze mochten pas rond 19.30 uur de haven in. Voor de zwemmers was dit geen probleem want die zaten lekker op de Zilvermeeuw. Ferry nam het laatste stuk voor zijn rekening en het stuk in de haven hebben ze met zijn allen gezwommen. Dat was een feest op zich heel de kade stond vol met mensen er stond een fanfare en zo Estafette Biesbosch Hellevoetsluis (394)werden ze over een lengte van 1km binnen gejuicht. Op het einde was een ponton waar ze op klommen de pers te woord stonden en hun stem uitbrachten voor het natuurgebied NL Delta Biesbosch Haringvliet. Na het omkleden werden ze door de burgemeester vanTelefoon Estafette (29) Hellevoetsluis gehuldigd en kregen ze een cadeautje aangeboden door de stad Hellevoetsluis. Nadat ook de pers klaar was kon iedereen in het restaurant naar boven waar ze met heel de groep gezellig gingen eten. Het was een lange dag, koud, vermoeiend, mooi, gezellig, in een mooie natuur een dag om nooit meer te vergeten.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.