Amerongen

Een mooi parcours.

40Zondag was het rond de klok van 11.00 uur verzamelen om te gaan fietsen. Deze keer werd er gefietst bij Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug het was wel wat koud en de wegen waren nog niet helemaal schoon maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat de fietsen van de auto waren gehaald en de schoenen en de helm waren28 aan gedaan/opgezet konden Ruud, Desiree, Rob en Rick van start. Danielle en ik gingen even kijken waar het startpunt begon van een looproute maar ook dat hadden we snel gevonden dus ook wij konden op weg. Het was geworden de Leemkuilroute – Stichtse Lustwarande oost.
Lengte: 8 km
Duur: 2½ uur
Start: Startpunt Bergweg, t.h.v. Bergweg 16, 3958 AB Amerongen
Route: geel
38Deze prachtige bergwandeling loopt over mooie beukenlanen. Op sommige plekken is er zelfs uitzicht op de Betuwe. De routenaam ontleent zich aan de vroegere leemafgravingen. Het leem werd gebruikt voor bouwmaterialen, voor de fabricage van bakstenen, voor erfverhardingen en voor het verharden van wegen. Na afgraving van de leem bleven leemkuilen vaak onbenut liggen waardoor bijzondere flora en fauna zich kon vestigen.
Jammer genoeg hebben we het laatste stuk de route niet kunnen volgen wegens het missen van een bordje. Toen we terug kwamen bij de auto waren de fietsers inmiddels ook gearriveerd en waren al weer omgekleed en stonden net de fietsen weer achter op de auto te46 zetten. Ook voor hun was het een mooie tocht geweest alleen jammer dat er toch nog een paar gladde stukken in zaten van het ijs en de sneeuw. Dus met mooi weer gaan we dit nog een keer 57fietsen en lopen. Daarna in Leersum een paar kilometer verder op lekker wat gedronken en gegeten en toen naar huis want alles had wel een douch en wasbeurt verdiend. Rond de klok van 18.30 uur lekker met zijn allen dus ook Nicole, Raymond en Max waren aangesloten de dag afgesloten bij van Holst want Max had tenslotte Brabantse gezwommen met een mooie pr.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.