Azoren

Woensdag dag 11.

72Het zit er bijna op de een na laatste dag dus nog gauw er een keer op uit. Deze keer was het een tocht de zwaarste achteraf van allemaal maar wel heel mooi. Ik heb een stukje hierover op internet gevonden.
Het was een wandeling in het zuidelijke centrale deel van het eiland. Na een flinke klim langs weilanden gevolgd door bossen voert deze wandeling u langs een levada, een irrigatie- en afwateringskanaal. De waterkrachtcentrale is al sinds 1927 in werking. Onderweg geniet u van inheemse flora. U wandelt door een woud van cranberry’s, 69laurieren en hulsten. Nadat u het levada gebied gepasseerd bent, wordt u opgewacht door een groot aantal zeemeeuwen, die u begroeten met hun gekrijs en af en toe laag boven u vliegen om u af te schrikken. Dit vindt vooral plaatst tijden de broedtijd. Het hoogtepunt van de wandeling is de aankomst bij Lagoa do Fogo. Het meer werd 716715.000 jaar geleden gevormd. Het is één van de mooiste meren van de Azoren en is omgeven door een prachtig landschap, beslaat de kraterbodem van de Água de Pau vulkaan. Het kratermeer ligt op 575 meter hoogte en heeft een diameter van 3 kilometer. Na genoten te hebben van het uitzicht over het meer kunt u tot haar oevers afdalen, een prachtige zwem- en picknickplek. Terug gaat u na een korte klim de krater uit, er volgt een lange afdaling door een groene vallei tot u uiteindelijk weer de kust bereikt, waar u eventueel een duik in zee kunt nemen.
Zoals je kunt lezen was het een flinke klimpartij met een hoog vochtigheid percentage en dat zelfs in dit geval Desiree er moeite mee had dus dat wil toch wel wat zeggen. Nog even een duik in het water genomen en later op de middag weer terug naar het hotel. Lekker gegeten en voetbal gekeken en alles al een beetje klaar gezet want morgen gaat de reis naar huis beginnen.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.