Zandvoort

Een mooie 2de plaats op de 4 uurs marathon.

24 uurs marathon 2019 (15)Het werd weer een prachtig evenement de 4 uurs marathon van Zandvoort. Het weer zat mee en we hadden een mooie tafel achterin waar we alles konden uitstallen en een mooi 24 uurs marathon 2019 (36)plekje hadden voor onze fietsers. Het was spannend van het begin tot het eind met veel gezelligheid en plezier. Toen iedereen na 4 uur weer binnen was werd er gezamenlijk gegeten en ook dat was goed verzorgt.  Danielle was de prijzen miss en nadat alles was uitgereikt was het tijd om weer richting Dongen te gaan. Hier onder een stukje overgenomen van facebook van de MTB zandvoort..

Voor de tweede keer hebben we dit bijzondere en groeiende evenement georganiseerd. Het parcours rondom het circuit ligt er fantastisch bij en de ‘Dunebikers’ kregen vele 24 uurs marathon 2019 (56)complimenten over de wedstrijdronde. Moeilijk, zwaar, uitdagend, interval, technisch… zo maar wat woorden die je
De Thim Koemans prijs, beschikbaar gesteld door Café Fier, voor iemand die zich speciaal heeft ingezet voor het Mountainbiken n Zandvoort ging dan ook terecht naar stille, maar zeer belangrijke kracht Kees Reinders.
Na de inschrijving, waar de wedstrijdjurist Richard Veenman, de techniek en de ronde tijden met de transponder gereed maakte, volgende de briefing van de organisatoren Mark Rasch en Johan van Marle. Heldere 24 uurs marathon 2019 (80)afspraken over inhalen, voor zowel recreanten en wedstrijdrijders, over het afsnijden en fair-play. Ondertussen waren de verkeersregelaars onder leiding van Miranda Kossen geïnstalleerd op de gevaarlijke oversteekpunten, de stuurbordjes gemonteerd, de transponders in de bidons (van mountainbikenopdeveluwe.nl) en stonden de 2 Quads met Tommy Rasch en Kees Reinders klaar om de neutrale start te maken, gelijk met alle supersnelle Porsche’s, Audi’s en andere racewagens. Wat een geweld aan dit startveld….

21 wedstrijd teams uit het hele land en 9 recreanten teams. Goede verlichting, goede 24 uurs marathon 2019 (13)uitrusting, serieuze en gespannen sfeer bij de start. De hele snelle mannen (met zelfs oud-NK kampioen MTB Thijs Al, maar ook Haarlemse, Amstelveens, en andere kanonnen uit het oosten van het land, namen snel positie in. De top 5 lag snel ‘op koers’.
Bij de recreanten wonnen de Dunebikers zelf, hun thuiswedsrijd. De mannen die mede het parcours aanleggen en elk bochtje fotografisch kennen, weten wel van wanten. Maar ze doen het voor de lol en dat is te merken. Uiteraard vierden ze na afloop hun verdiende feestje. Ook gold dat voor de Brabo’s. Het oer-gezellige team uit Dongen is eigenlijk niet meer weg te denken uit Zandvoort. Zelfs ronde-miss Danielle hield alle tijden 24 uurs marathon 2019 (73)nauwlettend in de gaten en waren blij met hun 2e prijs, voor het gelegenheidsteam van uw Financieel Huys 4, die de 3e prijs ophaalde.

De organisatoren waren dik en dik te tevreden… daar doe je het voor. Een cheque van € 450 aan de Dunebikers, wordt weer goed besteed aan materiaal voor het vernieuwen en onderhouden van het parcours. We zien jullie graag weer terug!

Gastheer Circuit Zandvoort bedankt en tot volgend jaar.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.