Dongen

Deel 3 verjaardag Danielle.

Vandaag 21 maart was dan Danielle echt jarig en werden er 32 kaarsjes uitgeblazen. Om 8.00 uur kwam het cadeau van Rob al een hele mooi boom waar Danielle het al jaren over heeft en nu is hij er. Wij waren er rond de klok van 9.00 uur want we hadden natuurlijk allemaal een vrije dag. Eerst aan de koffie en gebak en daarna zijn Ruud, Desiree en Rob even een stukje gaan MTBen want het weer was nu beter.

Daarna snel gedoucht en toen op weg naar Doel in België een spookstad wordt het ook wel genoemd.


Een beetje geschiedenis van het spookdorp
Doel, ooit een vredig dorpje in de Scheldepolders, sinds enkele jaren vooral gekend van leegstaande huizen en straten vol graffiti en street-art. Op een tiental bewoners na is het dorpje volledig verlaten en wordt het beetje bij beetje een spookstad.
Begin de jaren 1970 telde Doel nog 1400 inwoners wat door de jaren heen zo goed als gedecimeerd werd in aantal. In 2000 woonden er nog 810 mensen, in 2015 was dit verder teruggelopen tot 140 en in 2019 nog een tiental.
Daar aangekomen de auto geparkeerd bij de molen en toen zijn we het dorp ingelopen. Het is wel een hele rare gewaarwording dat alles zo stil is verlaten je kunt er zo een film opnemen. In een paar huizen kon je kijken maar dat is eigenlijk niet de bedoeling daarna wat gedronken bij de molen en toen terug naar huis.


onderweg wilde we eigenlijk nog wat eten maar omdat het maandag is was alles dicht dus hebben we thuis heerlijk chinees gegeten en de boom nog op zijn plaats gezet. Daarna was toch echt de verjaardag van Danielle voorbij maar ze heeft een paar mooie en gezellige dagen gehad.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.