Duitsland

Een hele beklimming

Zaterdag 29 april schreef Desiree in het begin van de dag:

Wunderschöne guten Morgen 😴

Gisteren heeft das Camp Chef ons verteld dat het een goed teken was dat het onweerde 🌩️. Hij keek naar boven en zei dat dit “typische zomeronweer betrof” dat zou betekenen morgen in het T-shirt in de zon in het dal ☀️. Inmiddels is morgen aangekomen en horen we in de verte nog steeds gerommel.. het is in ieder geval wel droog 😎. Vandaag staan de watervallen van Triberg op de planning, vervolgens rijden we via de grootste koekoeksklok ter wereld 🌍 door naar een wandelpad… maar welke? Sorry ik was even afgeleid door de poep 💩 en plas verhalen van mijn vader en mijn zus die tegen mijn glas ademt. Ik moet gaan… ik word hier helemaal gek.

Danielle schreef die dag:
De hoogste watervallen van Duitsland zijn in Triberg. Schuimend en brullend stort het water van de Gutach in zeven etappes 163 m naar beneden in het dal. Lees meer over dieren, planten en bijzondere kenmerken van het watervalgebied op beschrijvende borden en bekijk de vele eekhoorns langs de paden.
Daar even wat gegeten en gedronken en toen door naar het Eble-klokkenpark met ’s werelds grootste koekoeksklok dit biedt alles wat met klokken te maken heeft. Op meer dan 1000 vierkante meter kun je het unieke vakmanschap van het Zwarte Woud ervaren. Hier vindt je een prachtige selectie van typische Zwarte Woud klokken en souvenirs.
Daarna terug gereden naar het huisje en daar nog een mooie wandeling gemaakt dicht in de buurt.
Beleef de natuur van het centrale Zwarte Woud op het “kleine roverspad” in het Bermersbach-bos achter de Ziegelwaldsee en het “grote roverspad” in het bos achter het Strohbach-kermisterrein. Welkom op de twee delen van het natuurbelevenispad van Räuber Hotzenplotz in Gengenbach in het natuurpark Zwarte Woud Midden/Noord. Het grote roverspad is vooral bedoeld voor “grote rovers” (jongeren en volwassenen) en verbindt bestaande unieke biotopen over een lengte van circa 4 km. En ook daar was het weer een hele klim.

Deze keer in het huisje gegeten en daarna de kaarten gepakt om te duizenden.

Desiree heeft haar verhaal nog niet geschreven maar als dat nog komt zal ik het daarna er nog opzetten.
Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.