Gorinchem

De Warande neemt Biesbosch Trofee
mee naar huis.

BBT 2017 (63)Vandaag zaterdag 25 maart was het weer tijd voor de BBT. Voor Desiree stond alleen de 10x50m vrije slag op het programma en de 100m vrije slag want de 100m schoolslag zag ze niet zo zitten. Later kwam hier ook nog de 100m wisselslag bij omdat ze bij de 6 snelste dames hoorde van de wedstrijd.
Hieronder het verslag van Dirk de Kooter die het zo mooi verwoorde.

De zwemmers van Zwemlust-Den Hommel uit Utrecht, De Warande uit Oosterhout, WZV uit Waalwijk en de organisatoren De Biesboschzwemmers uit Werkendam wisten binnen twee en een half uur een mooie wedstrijd te zwemmen met De Warande als verrassende winnaars voor Zwemlust, De Biesboschzwemmers en WZV.

De middag begon met de 10×50 vrije slag gemengd en daar leek het er lang op dat BBT 2017 (98)Zwemlust met ruime voorsprong de winst zou grijpen, echter na vijf zwemmers kwamen de Oosterhouters dichterbij om uiteindelijk als eerste met een voorsprong van ruim twee seconden als eerste te finishen.
Na de eerste 11 programma nummers stonden de zwemmers van De Warande eerste met een voorsprong van bijna 23 seconden op Zwemlust-Den Hommel. De organiserende vereniging stond derde op ruim 40 seconden van de Utrechters. De Waalwijkers sloten de rij op een vierde plaats met een achterstand van ruim 40 seconden op de Werkendammers.
Programma’s 12 en 13 waren weer estafettes en beide nummers waren voor Zwemlust-den Hommel en daarmee werd een begin gemaakt om het verschil van voor de pauze goed te maken. Uiteindelijk kwamen de Utrechters te kort want na 23 nummers was het verschil nog zes seconden in het voordeel van De Warande en was er na de winst in 2009, 2012, 2014, 2015 ook in 2017 de winst voor de Oosterhouters. Zwemlust werd dus tweede op 6 seconden en de Biesboschzwemmers moesten bijna 100 seconden toegeven op Zwemlust-BBT 2017 (103)Den Hommel. Het verschil tussen WZV en de organiserende vereniging was ruim 80 seconden.
Aan de afsluitende 100 wisselslag voor dames en heren hadden alle verenigingen deelname. De Warande had drie dames en de andere drie verenigingen ieder één zwemster. Het podium kleurde volledig rood van De Warande. Jule Franken bleef Désirée Emmen en Melissa van der Geld voor. Bij de heren waren er drie zwemmers van Zwemlust-Den Hommel, twee van de Warande en Leendert Paans verdedigde de eer van de Biesboschzwemmers. Op het podium was het één en drie voor De Warande met de winst van Nicko Kamphuis en de derde plaats voor Luc van Eijndhoven. Mark Musch van Zwemlust-Den Hommel wist zich tussen de Oosterhouters te nestelen op de tweede plaats. BBT 2017 (107)
Daarna was het snel naar de Oude Baan en daar stond de tafel al gedekt want om 18.00 uur was het weer vertrekken naar Esbeek voor de Lichtjestocht. Maar er werd natuurlijk eerst lekker gegeten. Klaas en Cris waren al gearriveerd want die waren hier eerst in de buurt gaan fietsen. Later sloten Jacco en een maat nog aan en om 18.00 uur kon er dan toch echt aangereden worden.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.