Heerjansdam

Een bronzen medaille op het NK.

Heerjansdam 2019 (163)

Heerjansdam 2019 (24)Zondag waren we te vinden in Heerjansdam voor een open waterwedstrijd. Ook dit jaar werd hier het NK gezwommen net als vorig jaar dus vandaag was het 3 km wat er op het programma stond. Normaal start Desiree in de klasse 25+ maar op de NK afstand voegen ze twee klasse bij elkaar dus valt Desiree onder 20 tot met 29 jaar. Een zware categorie voor Desiree want de “jonkies”trainen een stuk meer 20+ en bij Desiree schoot het door de verbouwing er toch wel eens bij in dus het zou een zware dobber worden. De start ging goed en Desiree wasHeerjansdam 2019 (161) goed weg maar bij het keerpunt ging het fout en verloor ze de aansluiting met de kopgroep dus ze lag de gehele 3km er net achter maar van die groep op kop. Zo is het eigenlijk 3km gebleven en dit konden we goed volgen doordat ze drie rondes van 1 km moesten zwemmen. Bij de inzet van Heerjansdam 2019 (59)ronde drie lag ze nog steeds in de derde positie van haar klasse en dit bouwde ze in die ronde alleen maar verder uit dus ze tikte mooi als 3de aan dus een bronzen plak op het NK. Helemaal was ze haar weddenschap met Max niet nagekomen want ze zouden de zelfde podiumplaats zwemmen maar Max werd nederlands kampioen op de 3km schoolslag maar Desiree was wel heel blij met een derde plaats want ze had er dit jaar niet op gerekend. De foto’s die ik heb gemaakt zit een waas op was vergeten de lens schoon te maken naar de afgelopen zeetocht en toen stond er nogal een windje. Daarna een heerlijke en gezellige BBQ bij Lex en Corry en Nicole, Jacco en Ellen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.