Diekholzen

Van alles wat.

Om 9.00 uur stond er een heerlijk ontbijt klaar want bij Doris kom je niets te kort want kan die zorgen een hele dag door. Na het ontbijt zijn Ruud, Rob en Stephan gaan MTBen. Ad had dit aan Stephan gevraagd want die kent daar natuurlijk goed de weg. Het was een mooie tocht maar wel heel zwaar. Wij zijn bij Ad en Doris gebleven tot dat Ruud en Rob weer terug waren. Na een bord heerlijke soep zijn we gaan wandelen met Ruud, Danielle, Rob, Rex, Ad, Maxim en de hond Nelly.┬á We zijn de Tosmarberg opgelopen. De Tosmarberg of Tosmar (hoogste punt: Steinberg 329,8 m NN) is een hoogte van het Hildesheim-bos ongeveer zeven kilometer ten zuiden van Hildesheim. De berg ligt in het dorp Sohr in de gemeente Diekholzen. De naam is afgeleid van de voormalige nederzetting Tossum (“Tossumer Berg”), die in het noorden aan de voet van de berg ligt. In 1900 werd op de Tosmarberg een uitkijktoren gebouwd door de Hildesheim Harz Association, die in 1940 instortte in een orkaan en waarvan de fundamenten nog steeds te zien zijn. Vandaag, na meer dan 70 jaar, staat er weer een gebouw. Het kruis op de top is in 2010 gebouwd en ingewijd met een bosdienst. Eenmaal boven vind je niet alleen het kruis, maar bij mooi weer een geweldig uitzicht ….. Aan het kruis staat een gastenboek, waar veel wandelaars zich al hebben aangemeld …. 200 meter verder staat de Tosmar hut.
Weer beneden aangekomen hebben we wat gedronken en zijn we naar het Bahnhaus gelopen voor een heerlijke BBQ.
Weer beneden aangekomen hebben we wat gedronken en zijn we naar het Bahnhaus gelopen voor een heerlijke BBQ.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.