Diekholzen

Fietsen bomen pad en heerlijk eten.

Zondag 11 oktober was er om 9.00 uur weer een heerlijk ontbijt en daarna zijn Ruud, Rob, Stephan en Paul naar een MTB parcour gereden en wij zijn daar naar toe gereden. Danielle, Ad, Doris de moeder van Doris, Rex en ik. Een prachtig aan gelegd parcour voor zowel MTB, veldrijden, BMX maar ook om te wandelen. Daar naar de fietsers gekeken en daarna weer terug naar huis.


Daar gegeten en toen naar het bomenpad gereden. Met een kabelbaan zijn we naar boven gegaan en daarna zijn we naar beneden gelopen.
Ein Baumwipfelpfad’ klinkt nogal vrolijk en geloof ons dat is het ook. In goed Nederlands is het een boomtoppenpad, een pad waarbij je over de boomtoppen kunt lopen en dat is in de Harz sinds een paar jaar mogelijk.Het Baumwipfelpfad in Bad Harzburg mag er wezen. Met een lengte van bijna 1.000 meter en een maximale hoogte van 26 meter krijg je echt het gevoel over de boomtoppen te lopen. Het pad – wat uniek is voor de Harz – heeft een bijzonder vertrekpunt met een zogenaamde instapkroon. De 1000 meter lange contructie van het Baumwipfelpfad soms tot 26 meter hoog is geweldig. Eenmaal boven word je verrast door door het prachtige uitzicht en vind je verdeeld over de totale lengte 33 interactieve informatiepunten op 18 platformen.
Daarna zijn we weer terug gereden en zijn we rond de klok van 19.00 uur gaan eten met zijn allen. Daarna nog wat gedronken bij Ad en Doris thuis en toen weer ons bed opgezocht.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.