Noorwegen

Ze zitten in Noorwegen

Danielle schreef op zondag 7 augustus:


Goedemorgen! Opstaan, een rondje lopen en dan ontbijten. Heerlijk geslapen en tijd om weer op pad te gaan. De route is uitgestippeld dus als de auto ingepakt is kunnen we op pad.
Eerst een flink stuk gereden richting het Noorden en net voorbij Göteborg lunch gekocht. Door richting de kust en bij Kungshamn onze eerste stop gemaakt om te lunchen en van het vissersdorpje te genieten.


Na onze lunch stop zijn wij heel toeristisch verder gereden langs de kust van Bohuslän naar Fjällbacka. Dit is een vissersdorp aan de voet van de Veddeberget. Vanuit het haventje zijn we naar een ravijn gewandeld, Kungsklyftan – oftewel Koningsravijn. De heenweg liep over de bodem van
een kloof met grote ingeklemde rotsblokken boven je hoofd. Op de top was het uitzicht prachtig net als de verdere weg weer terug naar beneden.


Op naar het laatste uurtje auto rijden en dan zijn we bij ons volgende adres, Halden in Noorwegen. We zijn in Noorwegen! We hebben onze eerste (en hopelijk laatste) file gehad van deze vakantie. Bij de grens van Zweden naar Noorwegen, maar we konden doorrijden en werden niet gecontroleerd. Na het inchecken de auto leeggehaald, want hier blijven we twee nachten. Het huisje ziet er weer heerlijk Noors uit en we hebben gekookt. Vanavond was het spaghetti bolognese. Dus nu hup omhoog en de afwas doen, douche en plannen maken voor morgen voor we gaan slapen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.