Noorwegen

Een rustige dag

Danielle schreef woensdag 10 augustus

Lekker vroeg opgestaan want ook hier belooft het een warme dag te worden net als in Nederland. Na het ontbijt zijn we naar Gjøvik gereden om daar een hike te doen naar de Ramberget. Prachtig uitzicht! en lekker koel in het bos.

In de gemeente Gjøvik is de Gjøvik Olympic Mountain Hall, gebouwd voor het houden van ijshockeywedstrijden van de 17e Olympische Winterspelen in 1994. Een ondergrondse arena in een grot te bouwen, naast één van ’s werelds eerste ondergrondse zwembaden, voltooid in 1974.


Terug vanuit Gjøvik op camping Sveastranda om onze zwemspullen te pakken. We zouden een klein stukje de berg op wandelen om bij een waterval ons handdoeken uit te leggen, te zwemmen en te relaxen. Helaas was er helemaal geen plek rondom de waterval om dit te
doen. Dus na even met Rex in het water te hebben gespeeld en gerust te hebben zijn we terug naar de camping gewandeld. Dit ligt aan een groot fjord, dus een rustig plekje opgezocht zodat we hier nog even kunnen relaxen. Na alle wandelingen en bezichtigingen was het tijd voor niks. Gewoon liggen aan het Mjøsa fjord bij de camping met een boek, Rex pootje baden, Rob snurken en met Rex spelen. Vanavond stond op het menu broodje hamburger en nu de temperatuur weer lager is nog even relaxen bij het huisje.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.