Italië

Race day, Parco Archeologico & Rome

Desiree schreef op donderdag 25 augustus:

De wekker die ik normaal op een werkdag gebruik, kwam ook nu goed van pas: 05:30 uur 🥱. Gedoucht, gegeten, tas gepakt en vervolgens lichtelijk zenuwachtig vertrokken naar de wedstrijdlocatie. Daar aangekomen mijn spullen opgehaald, nagels gecontroleerd 💅🏼, stickers laten plakken en vervolgens op de toeschouwers tribune bij papa en mama gewacht op de laatste briefing. 📝 Er waren een aantal zwemmers te laat, waardoor alles een beetje uitgesteld werd, maar iets over half 10 ging wave 1 te water 💦. Circa 10 minuten later was het mijn beurt; nadat ik was voorgesteld kon ik mij al wiebelend over het ponton naar mijn startplekje begeven. Na de toeter 📢 leek het even op de opening van de Bijenkorf tijdens de sale: totale chaos, gestoorde vrouwen die op, over en onder elkaar door doken, slaan, trappen, duwen, trekken; alles werd geprobeerd om een plekje te winnen. Totaal kansloos keek ik achterom en zag ik nog 2 verdwaalde vrouwen achter mij.. tevens passeerde de gedachte 💭 om uit te stappen, maar ik besloot toch te beginnen aan de inhaalrace. Gelukkig had ik beter zicht en richtinggevoel dan andere zwemmers waardoor ik via een kortere route 🧭 toch wat groepjes wist in te halen. Na 2200 meter kwamen er helaas toch weer wat vrouwen voorbij, maar met nog 250 meter te gaan vond ik ergens wat brandstof ⛽️ waardoor ik een groepje van 4 nog wist terug te halen en uiteindelijk in de eindsprint voorbij wist te gaan. Uiteindelijk heb ik de 12de plaats weten te bemachtigen, uiterst teleurgesteld in de prestatie en tijd, maar blij dat ik wederom deel heb mogen nemen 😊.

Vervolgens zijn we naar Parco Archeologico di Ostia Antica gegaan. 🏛 Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven, en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. In 2020 heeft de Europese Unie deze archeologische plaats erkend als Europees cultureel erfgoed. 🤓 Totaal uitgedroogd kwamen we na 4 km bij het restaurantje aan en wat bleek: hartstikke gesloten. Gelukkig konden we uit een automaat toch een blikje drinken scoren, om vervolgens weer terug naar de auto te gaan.


Laatste stop van de dag: Rome. Rome is de hoofdstad van Italië en het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Città Metropolitana di Roma Capitale. De stad heeft ca. 2,9 miljoen inwoners, het inwonertal van de metropoolregio bedraagt 4,4 miljoen. Het is de grootste stad van Italië. 🇮🇹 We zijn eerst 2 uur bezig geweest om de auto ergens te parkeren, we wilde hem namelijk graag nog terugvinden aan het einde van de avond, we wilde geen bekeuring, niet in de “no traffic zone” en dicht bij een metro station 🚇 Vervolgens een metro ticket gekocht en vertrokken naar het station bij het Colosseum. Rome is prachtig, Rome in de schemer/het donker is geweldig mooi 😍 Na een pizza met vieze kaas 🧀 met een ommetje langs diverse bezienswaardigheden gelopen, om vervolgens om 21:15 uur bij het metrostation 🚉 aan te komen. Daar was de onaangename verrassing: de metro’s reden vandaag maar tot 21:00 uur! Snel het busnetwerk uitgezocht en binnen een paar tellen zaten we in de bus naar de auto 🚌. Na ongeveer 15 minuten stonden we terug bij het zwarte kanon en kon de reis naar ons appartement beginnen. 🏠 We zijn zo goed als meteen naar bed gegaan, want de wekker gaat morgen weer relatief vroeg zodat we op tijd zijn om de andere Nederlanders aan te moedigen 🇳🇱

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.