Montenegro

Nationaal Park
Biogradska Gora 🌲

Desiree schreef op woensdag 7 september:

Op tijd uit bed, ontbeten, de tassen ingepakt en vervolgens vetrokken naar Nationaal Park Biogradska Gora 🌲. Ver weg in het noordoostelijke hoogland tussen Kolasin, Bijelo Polje en Berane ligt het nationaal park Biogradska gora met een van de laatste Europese oerbossen 🏞. Het Nationaal Park Biogradska Gora (Montenegrijns: Nacionalni Park Biogradska Gora) is een Montenegrijns nationaal park dat in 1952 werd opgericht. Het 54 km² omvat een van de drie laatste regenbossen 🌳 van Europa. Het park bestaat uit bergruggen, gletsjermeren en bos. Sinds 2021 zijn twee bosgebieden in het park UNESCO-Werelderfgoed (Oude en voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en andere regio’s van Europa). In het midden ligt Biogradsko jezero, het betoverende gletsjermeer 💦 , dat het park zijn naam gaf en de hemel de mogelijkheid om zijn spiegelbeeld in steeds weer nieuwe kleuren te tonen. We volgden het slingerende bergweggetje en kwamen uit bij een slagboom; hier begint het park. Bewapend met ons entreeticket 🎫 vervolgde we het pad en kwamen we uit bij de parkeerplaats. Hier werd voor de eerste keer de handrem op de proef gesteld; spannend 🫣. We stapten uit de auto en begonnen aan de wandeling. Door het bos 🌳, over de rotsen 🪨 , langs het water en over vlonders; het wisselde elkaar allemaal af; mooi 🤩. Na 3,5 km kwamen we terug bij de auto en vervolgde we onze route, next stop: Kolasin. P.S. Tip van mij voor alle vrouwen 👩🏼 die het nationaal park ooit gaan bezoeken: bespaar jezelf de wandeling naar het toilet, daar wordt geen een vrouw gelukkig. (Hang wc, overal poep en plas, geen wc papier, beestjes, geen licht 💡…). Graag gedaan 😊

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.