Montenegro

Kolasin

Desiree schreef op woensdag 7 september:

We slapen vannacht 🌜 in Kolasin zodat we morgen niet zo ver hoeven te rijden voor onze jeep Safari met rafttour 🛶 . De verwachtingen zijn hoog want dit schijnt onder andere hét skigebied 🎿 van Montenegro te zijn. Kolašin is een stad in het noorden van Montenegro. Het heeft een bevolking van 2.989 inwoners. Kolašin is het centrum van de gemeente Kolašin en een onofficieel centrum van de regio Morača, genoemd naar de rivier de Morača. Wij vragen ons af wie deze stad (onofficieel) het centrum van de regio Morača noemt, want wij vinden het eigenlijk best wel een saai en uitgestorven dorp. Helaas, jammer, maar we hebben zin in morgen 😎. We lopen naar de touroperator waar we in Nederland al naar gemaild hadden en wat blijkt… ze zijn gesloten. Een vriendelijke behulpzame man 👨🏼 belde voor ons naar de eigenaresse. Uiteindelijk bracht dit niks, er was voor morgen geen mogelijkheid (meer) en daarnaast is de waterstand zo laag dat raften meer wandelen wordt… wat nu? 😔. In het hotel aangekomen besluiten we dat we morgen zelf, te voet, Durmitor gaan ontdekken en wel met een hike 🚶🏽‍♀️ van in totaal 10 kilometer naar Bobotov Kuk (Боботов Кук). Tijdens de voedsel/boodschappentocht begint het te regenen en uiteindelijk flink te onweren ⛈ eindstand: we komen totaal doorweekt terug in onze kamer. (We moesten sowieso heel erg wennen aan het 10-15graden temperatuurverschil 🥶) Het hotel is wel echt een aanrader, we werden heel hartelijk ontvangen door een man met zijn zoon, de kamer is ruim, super netjes en heel schoon. 🙃

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.