Kopenhagen

Dag 2 Kopenhagen

Vanmorgen vrijdag 9 september om 9.00 uur opgestaan. Opgefrist aangekleed en de wandelschoenen aangetrokken. Het ontbijt gingen we onderweg zoeken want in het hotel was het niet alles. Dus op weg naar de Zeemeermin en onderweg op de menukaarten gekeken in de Nyhavn een gezellig haven met gekleurde huizen heel veel restaurants en oude schepen zijn we neergestreken voor een heerlijk ontbijt. Daarna zijn we doorgelopen naar de beroemde Zeemeermin.


Eigenlijk stelt het niet heel veel voor maar er komen echt duizenden mensen op af. Daarna zijn we onze weg vervolgt naar Kastellet. Het heeft nog steeds een militaire functie maar hij is overdag open er staan wel militairen voor de poort. Het is een dorp op zich afgescheiden door water van de rest. De kerk is naast de gevangenis gebouwd zodat ook de gevangenen vroeger mee konden luisteren en bidden.

Daarna iets gedronken en iets kleins gegeten en toen dwars door de stad richting Tivoli.

Een pretpark midden in de stad en het is al 180 jaar oud. De eerste houten achtbaan staat er nog steeds. Verder zijn er veel attracties, planten, bloemen en heel veel horeca. Rond de klok van 20.00 uur de lichtjes gingen net aan zijn we teruggegaan naar het hotel want de voeten wilde toch graag gaan rusten. 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.