Kopenhagen

Vandaag de laatste
dag alweer

Vanmorgen zaterdag 10 september zijn we rond de klok van 9.00 uur opgestaan en na het aankleden de wandelschoenen weer aangedaan e op zoek naar een ontbijt. Dat hadden we al vrij snel gevonden en met een lekkere croissant, kaneelbroodje en een heerlijke warme chocomel zaten we gezellig al op de vroege ochtend mensen te kijken. Daarna zijn we verder gelopen naar de wijk Norrebro. Dit was niet helemaal onze wijk zullen we maar zeggen en het enige wat ik mooi vond waren de graffiti muren. Daarna via de andere kant de stad ingelopen en toen doorglopen naar een kerk helemaal aan de andere kant.


De Kerk van de Verlosser of te wel de Vor Frelsers Kirke. De kerk is het bekendste geworden door zijn carillon en de torenspits die in de vorm is van een kurkentrekker.
Een prachtige toren eigenlijk om te beklimmen maar ik zag de 400 trappen niet meer zitten na zoveel km te hebben gelopen en Ruud had zijn klimmaatje Desiree niet bij. Daarna wat gedronken en toen terug gelopen naar het hotel daar ons opgefrist en toen het laatste onderdeel het winkelcentrum. Dit was vlakbij het hotel en een van de grootste van Denemarken. Daarna terug en alvast gedoucht en wat spullen gepakt want morgen rijden we al heel vroeg aan.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.