Montenegro

Bečići – beach day ☀️

Desiree schreef op zondag 11 september

Toevallig hoorden we gisteren in de oude stad van Budva iemand zeggen dat op zondag ALLES gesloten 🔒 is, heel raar, wij kunnen ons dat dus bijna niet meer voorstellen. Afijn, in ieder geval kwam het voor onze planning goed uit; want zoals aangegeven hebben wij vandaag een STRANDDAG 🏖😎 Bečići is een plaatsje in de gemeente Budva. Het is ten zuidoosten van Budva gelegen in een pittoreske baai, omringd door een naaldbos 🌲 en prachtige bergen 🏔 en heeft 771 vaste bewoners. Het heeft een 1.950m lang zandstrand, dat is één van de mooiste stranden van Montenegro en de zuidelijke Adriatische Zee. In 1935 won het de Grand Prix in Parijs als het mooiste strand van Europa 🏆. Een beetje uitgeslapen en hop in de auto naar Bečići. Er ontstond lichte paniek… want ik had geen zwembrilletje bij me deze vakantie 😔 maar hier op de markt verkopen ze letterlijk alles dus met mijn zwembril van 5€ inclusief verstelbare neus en super elastiek kon ik toch een kilometertje langs de kust zwemmen 🏊‍♀️. Veel bekijks, een aantal fans en een aantal haters, maar het was heerlijk. We hadden tevens een balletje 🥎 gekocht waarmee we wat hebben overgegooid en verder hebben we lekker op ons bedje onder de parasol ☂️ gezeten met een goed boek en snacks. Rond 14:00 uur hoorden we donder en zagen we in de verte bliksem 🌩. Wat zouden we doen? Opruimen en weggaan of even afwachten? We zagen de onweer mooi van rechts naar links overwaaien en nog geen 20 minuten later moesten we alweer smeren met de zonnebrand 🧴 (tenminste ik, want Koerden verbranden niet volgens Vees, al weet hij nu wel beter 🤓) De dag afgesloten bij wederom een strandtentje, heerlijk gegeten en rustig aan terug naar huis gereden. Een ander leuk feitje, bij het strand waar we waren bevindt zich Hotel Splendid, een luxe vijfsterrenresort ⭐️ wat 70 miljoen euro kostte om te bouwen. Het was de keuze van The Rolling Stones, Madonna, Brad Pitt en Angelina Jolie tijdens hun verblijf in Montenegro, nou en wij waren er nu dus ook 💁🏼‍♀️.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.