Spanje

Valencia dag 2

Donderdag 21 september zijn we naar het ontbijt naar het oude centrum gelopen eerst een stukje langs het mooie Turia park en daarna de brug over en dan loop je zo het centrum binnen. Het park is 10 km lang en ligt in een oude rivier bedding. Het is prachtig om te zien en er is heel veel te doen in dat park. Ook is er een hardloop baan dat heeft Ruud gisteravond nog zijn 6 km gelopen.

Eenmaal in het centrum zijn we eerst naar het Mercado Central gelopen dit is een overdekte markt net als in Barcelona alleen deze is de grootste van Europa. Daarna zijn we kris kras door Valencia gelopen en hebben veel gezien en gedaan en natuurlijk op tijd op een terrashe voor een natje en een droogje want wat is het toch warm. Een kleine greep uit wat we hebben gezien.

Kathedraal van Valencia en het plein de la Reina, La Lonja de la Seda, erkend als UNESCO-Werelderfgoed de Zijdebeurs, Plaça de la Virgen met haar marmeren tegels is één van de mooiste pleinen van Valencia en wordt omringd door bomen. Je vindt hier de Basilica de la Virgen de los Desamparados (Heilige Maagd van de Mensen in Nood) die zeker niet moet onderdoen voor de kathedraal van Valencia, waar ze met een boog mee verbonden is.

Op de Plaça de L’Ajuntament het stadhuis of Ayuntamiento van Valencia en het postkantoor of Correos. Ook Plaza de Toros de Valencia bekeken maar dan alleen de buitenkant want deze was dicht maar het was net het Colosseum van Rome alleen hier worden de stieren gevechten gehouden. Te veel om op te noemen maar het was prachtig allemaal.

Tussen de middag trouwens heerlijk gegeten bij Dulce de Leche San Vicente op aanraden van Danielle en inderdaad de keuze was reuze. Rond de klok van 18.00 uur zijn we gaan eten bij het restaurantje van gisteren en toen richting het hotel gegaan want de voeten wilde niet meer.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.