Portugal

Een mooie fietstocht door Lissabon

Donderdag 28 september zaten we al op tijd aan het ontbijt want om 8.45 uur gingen we op weg naar Parque Eduardo VII. Het was ee stevige klim maar gehaald daar even rond gekeken en toen werden we in groepen ingedeeld. Onze gids werd Noeska een jonge vrouw uit Nederland die nu 3 jaar in Lissabon woont. We zijn door het park gefietst vrij steil naar beneden dus dat was er even goed voor gaan zitten.

Bij de eerste grote rotonde gestopt en de eerste uitleg gekregen en dat ging eigenlijk telkens zo. Iedere keer stopte ze naar een tijdje om weer wat te vertellen. Door de dure winkelstraat en je weet nu wat ook de duurdere straten zijn door et straatwerk hoe meer figuren in de klinkers van een andere kleur hoe duurder de straat. Onderweg bij een stop kregen we als we dat wilde een echt Portugees drankje maar wij hebben overgeslagen want het alcohol percentage was wel heel hoog. We kwamen ook langs de smeedijzeren lift, het hui van Ronaldo en bij het grote handelsplein hebbe we pauze gehouden. Vanuit Baja Bikes kregen we daar het beroemde gebakje Pastel de nata en ik moet zeggen het is ook heel lekker.

Een uitleg bij een kerk die vroeger gedeeld werd door katholieken en joden maar dat ging fout en daarna brandde hij uit en ze dachten eerst dat het de joden hadden gedaan maar dat was natuurlijk niet dus er is nu wel een monument voor op gericht. Daarna een stuk langs de rivier de taag en weer een uitleg bij de grote rode brug of te wel Ponte de 25 Abril. Daarna langs de haven door leuke straatjes, terrasjes en restaurantjes. Nog een keer een tussenstop voor een drankje uit de bewuste fles en daarna weer door. Nog een ander prachtig monument over reizigers en toen door naar de Torre de Belem. Daarna een stukje terug naar de vuurtoren en daar de fiets achter gelaten.

Ook werd er tussen door uitgelegd dat de stad Lissabon heel veel geleden heeft met de aardbeving in 1755 en hoe die weer is opgebouwd. Het was een mooie tocht met interessante informatie. Daarna richting het prachtige klooster gelopen maar ondertussen eerst heerlijk gegeten. Na het eten naar het klooster en toen naar het treinstation om terug te gaan naar het centrum. Daar gezellig nog gelopen, gewinkeld en natuurlijk een terrasje gepakt. Rond de klok van 19.00 uur zijn we gaan eten en toen zijn we terug gegaan naar het hotel.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.