Dongen

De Geelste straat van Dongen.

DSC_0511De Wilhelminastraat is vorige week door de wethouders Panis, van Beek en van Beers officieel benoemd tot ‘Geelste Straat van 2016’. Als bewijs voor deze titel brachten de wethouders een straatnaambord mee wat meteen vakkundig gemonteerd werd. De bewoners van de Wilhelminastraat waren blij verrast met deze geste van het gemeentebestuur.
“het is belangrijk dat we in de buurt goed met elkaar omgaan” zei Panis tegen de aanwezige bewoners. “Jullie leveren het bewijs dat dat ook prima kan. De saamhorigheid is hier groot en dat waarderen wij als gemeentebestuur heel erg. Met zijn allen hebben jullie de Wilhelminastraat helemaal in Zomerspelensferen omgetoverd. HetDSC_0513 ziet er prachtig uit. Wij vinden dat wel een cadeautje waard.”
Wethouder van Beek overhandigde daarna het straatnaambord met daarop de tekst: ”De Geelste Straat Dongen 2016′. “Deze DSC_0528hangen we op verschillende plekken in de straat zodat alle bewoners ervan kunnen mee genieten.”De bewoners van de Wilhelminastraat reageerden trots op deze bijzondere titel. “Leuk dat de gemeente laat zien dat het gewaardeerd wordt. ”
Bij een buurtfeest kwamen de bewoners van deze straat op het idee om eens op een bijzondere manier wat aandacht te besteden aan de Zomerspelen door gezamenlijk de straat in de bekende Zomer spelende gele kleur te versieren. ConnyDSC_0533 Sprangers, Els van Rijswijk, Corry van de Linden en Johnny Maas namen de organisatie op zich en kregen veel bijval uit de buurt. Avondenlang werd in groepen bloemetjes gevouwen voor de hagen die langs de hele straat staan. Een hele klus want in totaal zijn er dat zo’n 10.000 geworden. Ik zelf had de schutting versiert en de bloempotten binnen hadden gele sjaals aan gekregen. Natuurlijk de zomerspelen vlag en een grote gele strik aan de voordeur.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.