Noorwegen

Een hele mooie hike

Danielle schreef op zaterdag 13 augustus:

Goedemorgen! Vanaf dat wij onze tanden gisteren hebben gepoetst is het gaan regenen en wij denken de hele nacht. Maar toen wij vanmorgen wakker werden was het droog, alleen zijn alle wolken naar beneden gekomen. Dat ziet er prachtig uit natuurlijk, maar ze moeten snel weg gaan zodat wij weer mooie uitzichten hebben. Ook Rex heeft zich lekker uitgeleefd tijdens de ochtendwandeling, dus na het ontbijt kunnen we er tegenaan.


De begraafplaats bij Vang is volkomen uniek en niets minder dan een van de grootste begraafplaatsen van Noord-Europa. Het veld bestaat uit bijna 900 grafheuvels uit de Late IJzertijd, vooral de Vikingtijd ca. 800-1000 AD Opgravingen uit 1999 tonen grafvondsten die in ieder
geval teruggaan tot de tijd van migratie ca. 400 -600 AD Alle bevindingen uit het veld worden bewaard in het Science Museum in Trondheim. Een deel van de objecten wordt daar ook tentoongesteld.


De rivier Driva perst zich hier door een kloof van schitterende Augengneisses (oeroud typische Noors gesteente). De enorme kracht van het water heeft ronde kanalen uitgehold, vandaar de naam Magalaupet, wat zoiets als maag-darmkanaal betekend.


Een stevige hike naar de top van de Nonshøa, 1.205 m.o.h. We begonnen redelijk helder, maar de wolken kwamen steeds lager. Dus geen weids uitzicht.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.