Italië

Chaotisch Naples

Desiree schreef op zaterdag 27 augustus:

Vanmorgen op tijd vertrokken naar Napels. 🚘 In het hotel aangekomen was de kamer nog niet gereed dus besloten we alvast te parkeren en het centrum te verkennen. Echter, bij de parkeergarage ging het mis, de sleutel 🔑 moest achterblijven en hij zou de auto meerdere keren gaan verzetten zodat er nog meer auto’s in de garage konden. Dat zagen we niet zo zitten, dus na wat discussies, ruzies en toestanden mocht de auto buiten geparkeerd worden en de sleutel worden meegenomen. 😬 Napels de hoofdstad van de regio Campanië, het is de op twee na grootste stad van Italië en de grootste in het zuidelijke deel van het land. De stad heeft bijna een miljoen inwoners en in het grootstedelijk gebied van Napels wonen meer dan de helft van alle inwoners van de regio Campanië.

Vanuit de parking moesten we 2 kilometer rechtdoor lopen 🚶🏽‍♀️om in Centro storico di Napoli te komen. Vanaf daar zijn we via de smalle steegjes naar de diverse bezienswaardigheden gelopen; Castel Sant’Elmo, Castel dell’Ovo, Piazza del Plebiscito, Palazzo Reale, Via Toledo, Quartieiri Spagnoli, Duomo di Napoli, Castel Nuovo, Galleria Umberto I en tal van andere parken 🌳 en mooie gebouwen ⛪️. Na bijna 14 kilometer te hebben gewandeld vonden we het genoeg en zijn we naar het hotel 🏨 gewandeld. Aangekomen hebben we alvast de tickets gekocht morgen voor Pompeii en de Vesuvius vulkaan 🌋. Want die twee waanzinnige activiteiten staan voor morgen op de planning!

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.