Frankrijk

Bayeux

Danielle schreef op zaterdag 15 juli

Vanmorgen na het ontbijt alle tassen in de auto terug gedaan, toch altijd weer een fijn gevoel als alles past en goed staat. De laatste check met de vrouw des huizes en we gaan weer op pad. Het regent en ziet er donker uit. Toch rijden we naar Bayeux voor een stadswandeling en een bezoek aan de zaterdag markt. Bayeux is rijk aan opzienbarende, goed bewaard gebleven gebouwen en monumenten. Tijdens de zomer van 1944 was Bayeux zelfs tijdelijk de hoofdstad van Frankrijk. Dankzij het rijke verleden ademt de stad – op een ingetogen manier – een statige sfeer uit. De smalle straatjes en rijke panden van de gegoede burgerij zijn nergens protserig. Schoonheid is hier puur en vanzelfsprekend. In Bayeux heerst de rust van mensen die nog de tijd nemen om te genieten van alles wat ‘gewoon heel erg mooi’ is. Het Oude Bayeux en de kathedraal Notre-Dame: de structuur van het stadscentrum is al sinds de Middeleeuwen niet meer veranderd en ligt rondom de geweldige kathedraal die in 1077 door Willem de Veroveraar werd ingewijd. Het middeleeuwse stadje Bayeux, in het departement Calvados, is een van de weinige steden in dit gebied die gespaard zijn gebleven tijdens de bombardementen van 1944. Het historisch centrum is dus opmerkelijk goed intact, en bezoekers kunnen profiteren van een rijk authentiek erfgoed. De hoofdstad van Bessin opent zijn stadscentrum; u hoeft alleen maar de geplaveide straten te volgen om de vele vakwerkhuizen, en elegante stadspaleizen uit de 17e en 18e eeuw te kunnen bewonderen. Het VVV-kantoor heeft een route uitgezet, om vooral niets te missen van dit bijzondere architectonische erfgoed. Ook is er op zaterdagochtend een echte boerenmarkt met streekproducten en zelfs echte dieren.

Cabourg

Na onze stadswandeling en een drankje zijn we doorgereden naar Cabourg, hier zit een kantoor van Interhome waar we de sleutel van ons volgend verblijf moesten ophalen in Villers-sur-Mer. Rond 15.00 uur waren we hier, maar dit kantoor gaat echt pas vanaf 16.00 uur open, dus de auto geparkeerd en een klein rondje door Cabourg gelopen. Gigantisch druk, vooral met auto’s, overal staan deze geparkeerd en de politie heeft het dan ook erg druk met uitschrijven van bekeuringen. En om 16.05 uur stond ik dan als vijfde in de rij. Waarom de mensen voor mij zo lang werk hadden geen idee, want ik ben precies 3 minuten binnen geweest. Terug naar de auto en door naar Villers-sur-Mer.

Le Pré Verger

En accomodaties nummer 2. We waren wel erg verwend met de eerste accommodatie. Maar goed, alles is er en ook deze accommodatie heeft een grote omheinde tuin. Voor de rest zullen we weer veel op pad zijn dus als het bed goed slaapt zijn wij blij. Het zal in ieder geval iets minder stil zijn want deze accommodatie ligt op een vakantiepark.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.