Spanje

Dag 3 van Valencia
en nu het nieuwe gedeelte

Vrijdag 22 september zijn we naar het ontbijt eerst na een fiets huren gaan kijken maar dat vond ik gedoe dus dan met de metro en dat was een goede keuze want vandaag was het gratis reizen. We gingen nu naar de andere kant van de stad naar het moderne gedeelte.


Of te wel ciudad de las Artes y las Ciencias. Het wordt ook wel de Stad van de Kunsten en Wetenschappen genoemd en als je naar Valencia moet je het wel gezien hebben. Het is een ontwerp is van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en ligt in het laatste stukje van de tuin Turia.
Er zit Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa, Hemisfèric een digitale 3D cinema, Wetenschapsmuseum Museo de las Ciencias, Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofía en het Umbracle dit is een immense tuin van meer dan 17 000 m2 die vrij toegankelijk is waar je kunt wandelen en typische planten van het Middellandse Zeegebied kunt zien en er zijn ook hedendaagse sculpturen.


Het CaixaForum Valencia dit is een een multifunctionele ruimte voor tijdelijke en permanente tentoonstellingen, livemuziek, voorstellingen, conferenties en shows om te genieten van cultuur en wetenschap en dan kun je tussen de gebouwen in lopen maar ook varen, suppen enz. Toen we dat allemaal hadden gezien en wat hadden gedronken en gegeten zijn we met de metro verder gegaan naar het strand. Daar dachten we gezellig over een boulevard te kunnen lopen en wat te drinken maar dat viel tegen dus zijn we terug gegaan naar het hotel en heeft Ruud zijn hardloopkleren aan gedaan en is gaan hardlopen. Dan dadelijk douchen en rond 20.00 uur naar beneden want vanavond eten we in het hotel.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.