Dubai

De Creek strand en nog veel meer

The Old Creek

Danielle schreef vandaag:

Traditionele markten, authentieke maaltijden en culturele ervaringen in de historische gebieden van Dubai. Reis door het verleden van Dubai met een bezoek aan de erfgoedwijk aan de oevers van de Dubai Creek. Ooit de toegangspoort tot de meest succesvolle parelduikhaven van de Golf, is de legendarische aanwezigheid van de Creek vandaag de dag nog steeds voelbaar terwijl vissers en kooplieden de kalme wateren doorkruisen in hun traditionele dhows. Aan de oevers ligt een bewijs van het oude Arabië: de historische wijk Al Fahidi. Gebouwen van gips en koraal zijn zorgvuldig in hun oorspronkelijke glorie hersteld, compleet met iconische windtorens die een contrasterend silhouet werpen op de moderne skyline van de stad. Deze buurt herbergt enkele van de mooiste culturele pareltjes van de stad. Je mag het Al Fahidi Fort niet missen; officieel gebouwd in 1781, het is het oudste gebouw in de stad. Al Fahidi is ook bezaaid met leuke cafés en eetgelegenheden waar heerlijke hapjes worden geserveerd.

The Gold Creek

En dan vanaf de ene markt met een bootje over The Creek naar de andere kant. Met opnieuw een markt maar dan alleen maar met goud en zilver. De bazaar is er niks bij! Vanuit hier gaan we op zoek naar een taxi voor een middagje strand.

Al Mamzar Beach Park

Al Mamzar Beach beschikt over vijf stranden, ideaal om te zonnebaden of te zwemmen. Verspreid over 106 hectare beschikt Al Mamzar ook over drie prachtige zwembaden waar je kunt afkoelen in plaats van op het strand te gaan liggen. Voordat je het strand bereikt, steek je een groot gazon over, met kronkelende voet- en fietspaden langs wuivende palmbomen. De tuinen bevatten meer dan 1.600 palmbomen, 300 kokospalmen en meer dan 55.000 m² aan groene gazons. Een tussendoortje nodig? Eetkiosken verspreid over het strandpark bieden voldoende gelegenheid om een snelle hap aan het water te nemen.

Dubai Fontein

Na het relaxen op het strand was het tijd om met de taxi terug naar de Burj Khalifa te gaan. Was allemaal nog niet zo makkelijk, groene taxi’s mogen geen toeristen meenemen, de gele zaten vol of waren gereserveerd. Het nummer wat we kregen deed het niet, dus die jongen uit Bangladesh die als zwarte taxi rondreed in zijn oude Toyota ging ons brengen.. Oké, het was een illegale taxi, hij was niet duur en de chauffeur was vriendelijk – dus niets aan de hand. Door de Mall naar het Texas Roadhouse om met uitzicht op de Burj Khalifa ons diner te eten. De show alvast de kunnen aanschouwen en om moed te verzamelen ons tussen de mensen massa door te komen voor een goed plaatsje voor de show. Naast de hoogste toren van Dubai, de Burj Khalifa en het winkelcentrum The Dubai Mall ligt de beste gratis attractie van Dubai, namelijk de Dubai Fontein. Zoals met de meeste bezienswaardigheden van Dubai zijn hier kosten noch moeite gespaard voor de bouw van deze fontein in het 30 hectare grote Burj-meer en is het na een investering van 218 miljoen dollar een echt water kunstwerk geworden. Zo heeft de fontein een breedte van 275 meter, komt het water (83.000 liter per show) tot ruim 150 meter hoogte. De Dubai Fountain maakt een indrukwekkende show met spuitende fonteinen gecombineerd met muziek en 6000 lichtjes. Dit gratis waterspektakel wil je echt niet missen!

Desiree schreef vandaag:

Dubai Creek 🛶

Na het ontbijt (het was bijna gelukt om 3 omeletten in één keer te bestellen 🍳) was het tijd om naar de metro te stappen. Vandaag gaan we de Dubai Creek ontdekken. Ik vind deze marktjes, kleine smalle straatjes en het overvaren met het kleine bootje 🛶 helemaal leuk, papa minder, maar ik vind dat je niet kunt zeggen dat je Dubai hebt gezien als je niet bij de Creek bent geweest.. 😎

Na een flinke metrorit 🚇 kwamen we lichtelijk plakkend en stinkend aan op de plaats van bestemming. Vader was vergeten dat zijn handen 🤚 eerst ontsmet moesten worden dus had al weer overal aangezeten, maar na mijn herinnering hield hij daar snel mee op 🤭. We gingen links, rechts en links en stonden aan het begin van de “Souk”. Links, rechts, overal hoorden we mensen roepen: Shakira, Angelina, Nicki Minaj, come come, casmire, Louis Vuitton, guccci, Prada 🛍️. Soms een paar die wat Nederlandse woorden hadden geleerd zoals: kijken, kijken 👀 niet kopen. Aan het eind van de Souk neergestreken op een terras voor een lekker drankje met uitzicht op de Creek. Daarna via de Souk terug gelopen om voor 1 Dirham de oversteek te maken naar de goud Souk! Volgens de toeristenboekjes en het internet 🛜 gaat het tegenwoordig een stuk veiliger met de bootjes en valt er niemand meer in het water…. Ik denk dat dat een klein leugentje is 😅. De Dubaikreek of Khor Dubai خور دبي; Chawr Dubayy; “rivier van Dubai”) 💦 is een zoutwaterkreek in Dubai.

Historisch gezien verdeelde de kreek de stad in twee hoofdgedeelten: Deira en Bur Dubai. Omstreeks 1830 werd Dubai ingenomen door de Bani Yasstam uit de Liwa Oase onder leiding van de familie Al Maktoum, die nog steeds heerst in het emiraat. Zij zagen de potentie van de strategische ligging van het Arabische schiereiland 🏝️ in combinatie met de mogelijkheden van de kreek als natuurlijke haven. Kleine houten boten 🛶 , dhows, gebruikten de haven voor handel met India en Oost-Afrika. In de haven in de kreek lagen ook vissersschepen om parels m mee te vangen. De parelvisserij was de belangrijkste industrie in de haven tot 1930, toen werd ontdekt dat je parels ook kan kweken. Aan de overkant van de rivier 💧 werden we gelijk vriendelijk en in het Nederland ontvangen “goedemorgen alles goed mijn naam is Mohammed wat is uw naam?” We vervolgden onze weg, we hoefden enkel de bling bling 💍 te volgen en kwamen bij de straatjes waar het goud en de diamanten verkocht werden 😍. Toen we klaar waren met rondstruinen was het tijd om een taxi 🚕 te zoeken en naar het strand te gaan 🏝️.

Na een vlotte taxi rit kwamen we aan bij Al Mamzar Beach Park, daarover meer in de volgende step! 😎

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.