Dongen

Cursus zaai en pluk

Donderdag 11 april was de eerste cursus dag voor Danielle en Desiree van de zaai en pluk bij Langendam in Waspik. Dus rond de klok van 9.30 uur weg want de cursus begon om 10.00 uur. Het werd een leerzame gezellige dag met tussendoor een lekkere lunch en ze kregen ook nog een tree mee naar huis om het proces te volgen. De dag bestond uit: Module 1 (1e lesdag – ochtend):
– De ligging en de grootte van je pluktuin – De voorbereiding van je tuin / de grond
– Welke bloemen kies je voor jou pluktuin? Wat zijn ‘makkelijke’ plukbloemen om mee te beginnen?
– We bespreken eenjarige planten, vaste planten, knollen (bv Dahlia) en bloemen die je kunt drogen.
– Het kweek proces
– ‘Plagen’, biodiversiteit en 
duurzaamheid
– Oogsten (van bloemen en daarna zaden)
Module 2 (1e lesdag – middag):

Deze 2e module is praktisch; we gaan zaaien. We laten zien hoe wij dit doen, en jij zaait daarna zelf ook. We zaaien ongeveer 10 soorten plukbloemen (voor jou zelf). We beginnen met de soorten die haast niet kunnen mislukken. De zaaitray blijft bij ons tot de volgende cursus dag zodat je zeker bent dat je straks plantjes hebt. Je neemt zelf ook een kleine zaaitray mee naar huis om het kiem proces thuis ook te volgen.
Dus dat was best veel informatie en best nog wel pittig maar wel heel leuk.
Hier was het verder de gewone donderdag dingen alleen kwam nog wel Koen gezellig langs dus daar samen met geluncht.

Bij Rob en Danielle was ondertussen s,morgens de dakdekker geweest dus het dak van het kantoor ligt erop en het is nu helemaal waterdicht dus al het zeil is eraf. Bij Desiree was de schilder weer geweest en die had ook hard gewerkt. Danielle was nog een klein goedkoop broeikastje gaan halen voor de tree die ze mee naar huis hadden mogen nemen. 

S ‘avonds heeft Ruud de waterkraan van buiten weggehaald want die valt nu ook in het kantoor. Rob heeft nog het badkamer raam dicht gemetseld want dat kwam ook uit in het kantoor. 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.