Drenthe

De dames op pad.

Donderdag 18 april was het zover de dames van Deme gingen weer op pad. Hieronder het verslag van Danielle op haar polarsteps.

Het begint

Eén keer per twee jaar gaan we op pad met de DEME dames. Een paar dagen weg naar steeds een andere bestemming. Dit jaar doen we voor het eerst een verrassingstrip. We zijn met zes collega’s totaal en Femke en ik hebben mogen regelen waar we heen gaan en de rest weet van niets. We hadden, vonden wij, een leuke trip naar Pisa. Echter werden vluchten aangepast en moest deze reis geannuleerd worden. We zijn nog altijd in discussie met Booking.com over de kosten, hopelijk is ook dat snel opgelost. Met dus een kleiner budget en ineens erg weinig tijd om iets nieuws te zoeken, hebben we toch iets gevonden. Waar we heen gaan? Daar gaat iedereen snel achterkomen. Rex is uitgelaten en mijn spullen zijn ingepakt, op naar Breda om te verzamelen en dan gaan we op pad: bestemming onbekend!

Verzamelen

We zijn en blijven DEME dames dus we verzamelen op kantoor om vanuit daar onze weg te vervolgen. Wij zijn afwezig!

Koffie en taart

Pauze! Koffie en taart want de reis is begonnen. Vanuit hier gaan we naar de volgende tussenstop.

Weiteveen

Onze tweede tussenstop; Weiteveen. In 2018 is op het hoogste deel van het Bargerveen – het Amsterdamsche Veld – een nieuwe schaapskooi gebouwd. De waterstand is de afgelopen jaren zodanig verhoogd dat de schapen in de twee oude schaapskooien – gebouwd in 1980 en 1981 – natte voeten zouden krijgen. De nieuwe schaapskooi is de grootste van Nederland voor natuurbegrazing. Er is ruimte voor 1000 schapen en 110 koeien. Ook is er een klein dierenverblijf met onder andere kippen en geiten, het restaurant Wollegras én een informatieruimte waar onder meer mooie wandel- en fietsroutes te vinden zijn. Dus eerst lekker lunchen! Daarna een rondje gelopen door en rondom de Schaapskooi om daarna verder te rijden naar onze eindbestemming.

Johnny

Goedemiddag Johnny! We zijn aangekomen op camping Buitenland in onze accommodatie Johnny, met zijn oranje hanenkam. Alle spullen uit de auto en tijd voor de borrel.

Borrelen, Prosecco, pizza en spelletjes

Na de borrel was het tijd voor de Italiaanse avond. De pizaretta komt op tafel en de flessen prosecco ook. Erg gezellig, goed gegeten en de avond afgesloten met een spelletje.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.