Drenthe

Dag 3

Danielle schreef op zaterdag 20 april

Hunebed D35

We nemen afscheid van Johnny en gaan over de Hunebed Highway. Doei camping Buitenland, het was erg gezellig!

Hunebed D30

Nog een tussenstop voor we door gaan naar het bezoekerscentrum.

Hunebed centrum

Onze laatste tussenstop. Een beetje informatie over over de hunebedden en natuurlijk het allergrootste hunebed op de foto gezet. Het beroemde hunebed D27 bij Borger is met zijn lengte van 22,5 meter het grootste stenen grafmonument van Drenthe.

Alpacas High tea

Luncht tijd! Op de alpaca boerderij Zonneveld ben je van harte welkom om samen met je vriendinnen of familie te komen genieten van een high tea tussen de alpaca’s. Nou dat is op ons lijf geschreven dachten we! En dat is niet zomaar een high tea, maar een bijzonder leuke ervaring die je niet snel meer zal vergeten.

We genieten van verse scones, brownies, belegde broodjes, andere hapjes en onbeperkt thee drinken. De alpaca’s zorgen voor een unieke en vrolijke sfeer. Ze komen je aan tafel begroeten, spelen met elkaar, pronken met hun grappige kapsels en maken zachte geluidjes.

Meppel

En dan nog even een middagje langs leuke boetiekjes in Meppel. Een heerlijke limonade en een nieuwe tas.

Molen de Weert

Op bezoek bij de molenaar. Molen de Weert ligt aan de monding van het riviertje de Reest in Meppel. Volgens de gevelsteen is de molen gebouwd in 1807. Deze molen, ook wel bekend onder de naam Eekmolen, was de belangrijkste eek- of runmolen voor de leerlooi-industrieën in Meppel. Deze Eekmolen was een achtkante stellingmolen op stenen onderstuk. Molen de Weert – in ere hersteld! Eind jaren ’90 van de vorige eeuw is de molen geheel gerestaureerd. De karakteristieke ombouw rond de molen is weer in ere hersteld en wordt nu gebruikt door Stichting Welzijn voor haar activiteiten. Bovendien is de molen weer geheel maalvaardig gemaakt en draait nu elke zaterdagmiddag en is daarnaast ook instructiemolen voor aankomende molenaars.

V.I.PEE

Onze laatste tussenstop voor dit weekend. Een V.I.Pee bij van der Valk en natuurlijk een afsluitend diner.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.