Dubai

Het tweede gedeelte van Desiree

Good times and tan lines ☀️🌴

Met de taxi dus voor de poort van het Al Mamzar Beach park afgegooid. Het Al Mamzar Beach Park heeft vijf prachtige stranden, die perfect zijn om te zonnen ☀️ en te zwemmen. Al Mamzar is verspreid over 106 hectare en heeft ook drie fantastische zwembaden 🏊‍♀️ . Voordat we het zachte witte zand hadden bereikt, kwamen we langs een groot gazon en liepen we over slingerende voetpaden die omzoomd zijn door wuivende palmbomen 🌴 . In de tuinen bevinden zich meer dan 1600 palmbomen, 300 kokospalmen 🥥 en meer dan 55.000 vierkante meter aan grasvelden. Allemaal leuk… maar ik wil gewoon zwemmen!! Dus in plaats van de slingerende voetpaden te volgen zijn wij via olifantpaadjes in een streep naar het strand gegaan 🤭. Bedjes, parasol en een tafeltje gehuurd. Kleren uit, zwempak 🩱 aan en wie het laatste in de zee 🌊 ligt is een sukkel 😉. Nadat ik de baan had verkend, heb ik mijn “trainingszwempak” aangedaan en heb ik 2 keer op en neer gezwommen, goed voor een dikke kilometer 💪🏼. Tijdens mijn laatste rondje kwam ik bij boei 7 een hele bijzondere vis 🐠 tegen, o nee het was papa. Samen zijn we terug naar de kust gezwommen. Er zaten trouwens wel serieus echt gigantische vissen en heel soms moest ik nog even aan het Egypte avontuur denken 🦈… De rest van de dag gerelaxt in de zon ☀️ gelegen, gezeten, boekjes 📖 gelezen, puzzel 🧩 gemaakt, ijs 🍦 gegeten en koude drankjes 🥤 gedronken. De son begon te sakken in de see dus het werd tijd om een taxi te gaan zoeken zodat we naar de Burj Khalifa in het donker konden gaan kijken. Maar eerst moesten we ons weer omkleden 👚 natuurlijk. De herenkleedkamer rook je al van 500m afstand, wat een pislucht, en tot het einde van het park vroegen we ons af of het in papa’s kleren 👖 was getrokken of niet… Het zoeken naar een taxi 🚕 verliep niet al te vlot, tot papa het beu was en een deal sloot met een “zwarte taxi”… follow me please. Over het parkeerterrein gelopen en na 10 minuten kwamen we aan bij zijn bolide.
Een Toyota uit 2000 waarbij geen enkele centimeter onbekrast was, de onderdelen met ducktape aan elkaar hingen, hij eerst met een of andere vloeistof in de ventilator spoot (ik dacht dat het bedwelmingsvloeistof was) … met frisse tegenzin stapte ik in op de met plakband bij elkaar geplakte achterbank. Lekker voor elkaar pap! Toen ik zachtjes aan mijn zus vroeg of we nog genoeg contant geld 💰 hadden, keek ze me aan en zei heel kalm: nee, maar we kunnen vast wel pinnen. Ik was lichtelijk in paniek en zei dat we natuurlijk niet konden pinnen omdat het zo illegaal als wat was. Vervolgens gingen papa en Daniëlle ook nog eens toegeven dat we geen geld 💴 hadden en of we ergens konden pinnen… Toen wist ik het zeker, hij gaat ons naar een steegje achteraf brengen en stuk voor stuk omleggen…. Maar nee hoor hij bracht ons naar een tankstation ⛽️ waar we konden pinnen, ondertussen mochten we onze telefoons 📱 opladen en we hij zette ons recht voor de deur van de Dubai Mall af. Plakkend en doordrenkt in Toyota geur spurtten we naar de eerste beste toilet 🚻 in de Mall waar we ons konden wassen. Nogmaals bedankt pap! Uiteindelijk streken we neer op het terras met uitzicht op de fontein ⛲️ en Burj Khalifa lichtshow. Prachtig adembenemend mooi 😍!! Terug met de metro 🚇 waarbij papa de kaartjes 🎫 in zijn broekzak stopte en dit nodig vond om 15 keer te herhalen… Het was weer een topdag, morgen gaan we naar het circuit en gaan we de kwalificatie meemaken. Zin in!!! 🥰
Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.