Dubai

Op het circuit

Danielle schreef vandaag op zaterdag 25 november:

GP Kwalificatie

Om 09.30 uur zaten we aan het ontbijt. Het was een heel stuk drukker dan onze vorige ontbijtjes, maar we vonden een tafel. En toen gingen we de bus in om richting het Abu Dhabi circuit Yas Marina te rijden. Deze rit verliep vlot met de Tui transferbus. Deze bracht ons naar de Yas Mall. Door deze Mall liepen we richting de transfer bussen die rondom het circuit rijden om iedereen bij de diverse ingangen af te zetten. Bij de ingang natuurlijk de gebruikelijk controles en dan sta je meteen in de fanzone.

Hier is van alles te zien te doen en te beleven. Ook vind je hier alle drank en eet tentjes, allemaal verschillende dus zeker voor iedereen wat wils. Er is zelfs WiFi in deze zone. Het programma van zaterdag middag – Team Pit Stop Practise – Vrije Training 3 – Kwalificatie. We zitten prima op de tribune op een hoekje, met zijn drieën naast elkaar recht tegenover de pitbox van Tsunoda. We hebben inmiddels een vast kraam waar we drinken kopen en die weten al precies wat we nodig hebben, helemaal top dus.

Tussen de races, trainingen en demonstraties door is er muziek en een prachtige vliegshow. We hebben ook een lekkere hamburger met friet gevonden dus we waren helemaal klaar voor de kwalificaties aan het einde van de middag. En natuurlijk pakte Max gewoon weer pole, we hadden natuurlijk niet anders verwacht. Na de kwalificatie zouden we twee uur hebben om terug bij de bus te komen. We dachten, nou dat is meer dan genoeg tijd. Maar de transfer terug blijkt toch niet zo vlot te verlopen als de heenweg. Maar we waren netjes op tijd terug bij de Tui Transferbus.

Desiree schreef:

Kwalificatie day!!! 🏎️

Vandaag was het zover de eerste volle circuit dag! Rond 10:15 uur vertrokken naar het Yas Marina Circuit 🏎️. Om 13:00 uur stond de Team Pitstop Practice gepland, vervolgens om 13:30 uur historic car demonstration en aansluitend de derde (tevens laatste) vrije training 💪🏼 . Toen de eerste motoren opgestart werden kon ik niet op mijn stoeltje blijven zitten en haastte mezelf naar voren bij het hek. Ik weet het zeker, als ik de Staatsloterij win ga ik voortaan naar alle races 😎😎! Tussendoor was er voldoende tijd om langs de diverse foodtrucks te gaan en op de fanzone allerlei dingen te bekijken en activiteiten te doen. Toen was het tijd om wat te eten 🍽️ zodat we om 18:00 uur met volle buik ons stoeltje weer konden opzoeken voor de kwalificatie! Tien minuten voor aanvang van de kwalificatie zaten we er helemaal klaar voor.

De tribunes 🏟️ zaten voller dan de andere dagen en de sfeer zat er goed in! 🦁. We waren live getuigen van de inhaal actie van Max in de pitstraat en het was super tof om hem weer naar pole te zien racen 🚀. Het nieuws 🗞️ kopte “Max Verstappen heeft met overmacht de poleposition gepakt voor de GP van Abu Dhabi. Na een lastige vrijdag bleek hij uiteindelijk toch nog oppermachtig te zijn in zijn RB19.” en wij waren erbij!!! 😍🥰 Toen was het tijd om met de transfer terug te gaan naar de Mall waar we met de bus 🚌 naar het hotel 🏨 terug zouden gaan. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat was het niet. Na voorbij te zijn gereden door 7 bussen was vader het beu en liep met de eerst volgende bus mee tot hij stil stond, duwde iedereen aan de kant, drukte op de knop van de deuren en stapte binnen! Leuk pap, maar je dochters staan nog 7de rij tussen de stink oksels op de stoep…. Maar ik wurmde, friemelde en baande mij een weg naar voren, stapte asociaal 20 man voorbij en propte mezelf in de bus 🚌 . Vervolgens riep ik Daniëlle en trok haar de bus binnen, daar was niet iedereen blij mee uiteraard 😅.

Normaal kunnen er zo’n 30 mensen in deze bus, tijdens dit event 50 maar in ons geval 70. Je hoefde je niet vast te houden want je stond als een sardientje 🐟 klem tussen van alles (maar niet te veel over nadenken en je smetvrees aan de kant zetten). Helaas kon de deur niet dicht, dus moesten we wat andere mensen uit, maar wij bleven natuurlijk stug staan 😬. Piep piep, deur dicht en daar gingen we….. we werden links en rechts ingehaald door voetgangers en we hebben ongeveer 45 minuten gedaan over 1,5 km. Dus morgen gaan we lopen 💪🏼. In de bus terug naar het hotel bleken alle telefoons een lege batterij te hebben 🪫 van alle foto’s en filmpjes. Het was magistraal, ik heb genoten, op naar morgen ✨

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.